lunes, 27 de septiembre de 2010

Una Wiki en l'educació

En aquesta nova entrada, aportem un exemple de Wiki que hem trobat i que ens sembla força interessant per a tots, ja que el dia de demà ens pot ser útil.

Primer de tot, farem una breu introducció sobre el significat de Wiki i el seu funcionament.

La Wiki, és una eina 2.0, que és utilitzada per treballar en grup i poder compartir informació.

A continuació podrem veure l’exemple de Wiki que hem escollit:


En aquesta pàgina totes les persones que estan registrades poden accedir, afegir o editar informació sobre el tema a tractar, comentar altres entrades ja existents, explicar les pròpies experiències i compartir-les amb els altres, amb la finalitat de crear un entorn en el que es poden resoldre molts dubtes i treure’n molts recursos.

Com podem veure, aquesta pàgina esta distribuïda en diferents apartats, per facilitar així, l’accés a temes concrets sobre el que es vulgui documentar o comentar.
Com per exemple: escola, cursos formatius, diferents assignatures...

Esperem que us sigui de gran ajuda, i que us resulti interessant!

martes, 21 de septiembre de 2010

Utilització educativa d'un vídeo

La primavera

A partir d’aquest vídeo es treballarà una de les 4 estacions de l’any, en aquest cas la primavera, amb nens de primària.

El propòsit d’aquest vídeo és identificar diversos animals de la primavera i relacionar-los amb els seus diferents cicles vitals.

El que volem aconseguir amb aquesta activitat, és que els alumnes de primària siguin capaços de identificar als diferents animals a través de les seves característiques, com per exemple, si veuen un “animal” amb antenes i ales grans de molts colors sàpiguen identificar-lo com una papallona.
A més, en aquesta activitat treballarem els cicles que pateixen els animals, que apareixen al vídeo, durant diferents etapes de la seva vida.


PD: Com us adonareu, alguns personatges del vídeo som les 4 components d’aquest blog. Hem escollit aquest vídeo perquè esta orientat a nivell educatiu, i va ser realitzat quan cursàvem el cicle formatiu de grau superior d’Educació Infantil.

¡¡¡ ESPEREM QUE US AGRADI!!!


lunes, 20 de septiembre de 2010

Parlem de les TIC

En la segona intervenció en el nostre bloc parlarem de les TIC, tecnologies de la informació i la comunicació.
Des de el nostre punt de vista, i dirigint aquest comentari cap a l’ambit escolar,creiem que aquestes tecnologies poden ser de molta ajuda, tant per a profesionals de l’educació, com per a l’alumnat. Són tecnologies que permeten  mantenir el contacte entre professor i alumne en tot moment, permetent portar a terme una forma d’educar i ensenyar molt més dinàmica amb la qual és més fàcil captar l’atenció de l’alumnat. A més, és una forma en la que l’alumne no es troba en una posició inferior al seu professor ja que és igual de protagonista que ell.
Un altre avantatge que trobem amb les noves tecnologies és el de que els alumnes trobin alternatives en quant a l’hora d’expressar-se, ja que hi ha nens que per timidesa, o per por a ser jutjats, no s’atreveixen a expressar-se oralment, i per això amb les noves tecnologies veuen una sortida per poder obrir-se davant els altres.
Per últim, podem concloure en que d’inserció de les TIC al món educatiu ha resultat beneficiós, ja que en cap moment intenta substituir els mètodes clàssics sinó complementar-los, per tal de millorar l’educació d’avui en dia i facilitar l’aprenentatge.

Presentació

Benvinguts i benvingudes!!!!!!!!!!

Acabeu d'entrar al nostre blog, format per:

Elena: tinc 21 anys, sóc de Torreforta i vinc del cicle superior d'Educació Infantil, i estic matriculada en Magisteri de Primària. He treballat en una ludoteca, i en el casal d'estiu de la Canonja, i ha sigut gracies a això que m'he adonat que m'agrada molt el món dels infants i el poder fer activitats amb ells. I un dels meus hobbies és patinar.

Duina: tinc 21 anys, soc d'Andorra i ara visc a Torredembarra. He fet el grau superior d'Educació Infantil, i ara estic matriculada en Magisteri de Primària. Als estius sóc animadora en un càmping de Salou, i una de les meves aficions és ballar.

Lara: tinc 23 anys, i sóc de Valls. Vinc del grau superior d'Educació Infantil, conjuntament amb les meves companyes. Estic aquí per estudiar Magisteri Infantil perqué m'agraden molt els nens petits. Avui en dia, encara conservo la nena que porto dintre. Sóc friki i m'agrada disfrassar-me.

Silvia: Per variar una mica, jo també acabo de cursar el cicle formatiu de grau superior d'Educació Infantil, juntament amb elles. Tinc 22 anys i sóc de Vinarós, i en fa 4 que vaig vindre a viure a Tarragona amb el meu novi i la meva gosseta Nora. Abans de fer EI vaig cursar Auxiliar d'Infermeria, graàcies el qual segueixo treballant a l'hospital després d'haver fet les pràctiques.
La meva afició és l'agility (un esport que es practica amb el gos),puc practicar-lo sovint ja que els meus pares van fundar el club d'agility de clotet.


Esperem que us agradi el nostre blog, i que no deixeu de visitar-nos.



PETONETSSSS per a tottsssss!!!!


=)