martes, 5 de octubre de 2010

La pissarra digital interactiva (PDI)

La PDI és un sistema que ens permet interactuar amb el sistema de l'ordinador mitjançant un videoprojector. La gran diferencia d'utilitzar un ordinador normal, és que amb la pissara hi podem interactuar amb les nostres propies mans, sense necessitat d'una altra eina.

La PDI permet interactuar amb la pissarra d'una manera més visual, facilitant el treball en grup. A més, el programa netbook de la PDI Smart, permet un ampli ventall d'opcions que faciliten la interacció, a més d'augmentar el nombre de possibilitats que podem realitzar amb ella.

Gràcies a la PDI podem també crear activitats d'una manera fàcil i simple, utilitzant les aplicacions del programa o utilitzant plantilles per modificar activitats ja creades.

La PDI té moltes opcions, entre elles podem escriure directament sobre ella, enmagatzemar o registrar les accions fetes, visualitzar textos o imatges, sons, etc. També permet utilitzar uns llàpis digitals que tenen un color assignat, tot i que sempre tenim aquesta opció utilitzant el nostre dit.

La part negativa que li podriem trobar és principalment el seu cost. Té un preu molt elevat que no és accessible a tothom; a més s'ha de tenir en compte que no només s'ha de fer inversió a l'hora de comprar els aparells, sinó que aquests també necessiten un manteniment especial.

La part positiva és el gran servei que ens pot donar, sobretot en el sector educatiu. La PDI és un gran recurs que ens permet realitzar activitats molt participatives. Concretament, en el sector de mestres, és una gran eina que no només millora l'educació, sinó que a més ens facilita molt el treball.

Amb la PDI podem realitzar activitats molt creatives, podem explicar temàtiques de manera més dinàmica i participativa, ens permet acostar més el món als alumnes aconseguint també un aprenentatge més significatiu.

Però no només ens pot ser útil a l'aula, la PDI ens pot facilitar reunions amb altres professionals, presentacions, o les pròpies reunions amb els pares, aprofitant la pissarra per fer la xerrada més visual i podent-la acompanyar d'imatges dels seus propis fills, fent així que aquesta sigui una reunió més interactiva, amb més relació entre professors i familiars.

No hay comentarios:

Publicar un comentario